Им згради специјални куќи на мачките скитници, за да ги спаси од студот

Кинескиот инженер Ван Xи одлучи да се грижи за мачките скитници кои масовно умираат од студот.

ADVERTISEMENT

Само четири од десет мачки преживуваат на ниските зимски температури, а оваа бројка го загрижи  Ван, па затоа одлучи да им помогне и да направи нешто хумано.

ADVERTISEMENT

Тој изгради мали куќи во кои температурата е 27 степени.

Во овие куќички има перници, храна, вода…

Вратата на овие мини куќарки се отвара со помош на најновата технилогија за препознавање на лице, па така мачакта која влага  покрај прпознавањетот овој скенер открива и дали  таа има здравствен проблем.

ADVERTISEMENT

Ако се појави таква инфорамација Ван ја испраќа на ветеринар.

Покрај тоа што тој им помага на мачките од студот, им пружа и здрвствена заштита. Пред да ги измисли овие генијални куќички, Ван им помагал на кучињата скитници кои биле на улиците носејќи им вода, храна…

Големите луѓе прават одлични работи и размислуваат за суштествата во нивната околина. Ван дефинитивно е човек на кој сите треба да се угледаме.

Facebook Comments
(Visited 193 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT