Има 72, а тренира како да има 27 години: Оваа супербабичка се занимава со кросфит

И додека повеќето од нас не можат да се помрднат поради мрзеливост или пак не одењето во најблиската теретана го избегнуваат со најчестиот изговор „јас почнувам утре”, Лорен Брукони вежба како да има 27, а не 72 години.

Оваа Американка порано играла балет и фитнес со умерен интензитет, но сетот тоа и здосадило на 67-годишна возраст, така што таа откако ја убедил еден нејзин близок пријател започнала нов тип на вежбање.

ADVERTISEMENT

Откако нејзиниот тренер на Инстаграм почна да објавува видео снимки од кростиф вежбите на Лорен, овој поранешен адвокат и универзитетски професор станаа хит низ целиот свет.

Лорен секојдневно гтренира по еден час. Подига тегови, прави склекови, трча … мнгу работи што и многу помлади од неа не можат да го направат.

„Не е важно што вежбаш во моментов, колку години имаш или што и да било друго. Ако сакаш нешто, мораш да го направиш тоа”, објаснува оваа  супербабичка.

Facebook Comments
(Visited 172 times, 1 visits today)