Зошто помладите мажи сакаат повозрасни жени?

Иако нашето општество сѐ уште е повеќе склоно да ја одобри врската помеѓу постар маж и помлад жена, во последниве години има се повеќе и повеќе парови каде ситуацијата е обратна.

Спроведени се бројни студии кои откриле клучни фактори што е тоа што младите мажи ги привлекува кај возрасните жени:

Зрелост и искуство

ADVERTISEMENT

Зрелоста и самодовербата што постарите дами ги донесуваат во односите со мажите создаваат чувство на удобност и од нив ја “отстранува” обврската да преовладуваат и да преземат иницијатива во сите ситуации.

„Забрането овошје“

Овој елемент на забрането овошје кај мажите создава дополнителна потреба да се обиде. Имено, тенденцијата на луѓето е да сакаат да го имаат она што за нив е недостижно.

Независност во бракот

Повеќето постари жени имаат постигнато своите цели и во деловни и финансиски услови, што целосно го отстранува товарот од партнер кој обично е под притисок од очекуваната грижа за животните обврски.

Смирението и конкретноста

Познато е дека мажите не сакаат да ги комплицираат работите  особено кога станува збор за секојдневни случувања, а постарите дами се предводени од истите мисли.

Несомнени вешти во креветот

Слободата и самодовербата се одлучувачки фактори, а постарите дами одамна ја намалиле својата несигурност околу изгледот, кој е  товар за секоја млада жена.

Facebook Comments
(Visited 1.619 times, 1 visits today)