Зошто е добро да се пие вода од полна месечина: Прави неверојатни работи на нашето тело и ум!

Одата на полната месечина се користеле уште од античко време, бидејќи постои верување дека енергијата на Месечината е чиста.

Пред многу векови, нашите предци танцуваа под Месечината за време на церемонии, без оглед на временските услови. Бидејќи Месечината влијае на бранот, се верува дека има силно влијание врз нашата емоционална и духовна душа.

Нашето тело е претежно составено од вода, па затоа е интересна теорија дека Месечината игра улога во нашите емотивни состојби.

Денес многу познати личности пијат и користат вода од полна месечина, а меѓу нив е и Викторија Бекам, која некогаш објави фотографија од овој пијалок на Инстаграм со различни совети за детоксикација.

Зошто водата полна месечина е добра?

Постои верба дека Месечината е женствена и ни помага да ги поврземе нашата креативност, време и просветлување. Месечината претставува внатрешна постојана промена во самите нас. Затоа, неговата енергија треба да се користи за секогаш да се одрази на животот.

 

Исто така, нè повикува да бараме светлина. Додека полната месечина делува како огледало на сонцето, новата месечина е симбол за тоа како темнината не трае вечно. Енергијата од Месечината нè фокусира во потсвесниот ум, давајќи ни нови сознанија.

Како да направите вода од полна месечина?Потребна ви е тегла со капак и филтрирана вода

Наполнете ја теглата со филтрирана вода кога Месечината е полна. Теглата ги претставува нашите тела како сад за нашата духовност. Исто така, го мери нашиот капацитет за љубов, прифаќање и вистина во нашите животи.

Изберете ги билкитеОпкружете ја теглата со билки и скапоцени камења – тоа му помага на енергијата на Месечината да се фокусира на одреден аспект на вашите желби. Ако ви треба ,љубов, тогаш треба да поставите рози околу теглата. Рузмаринот и сафирот помагаат во промовирање на мудроста, додека камилицата дава радост.

(Visited 175 times, 1 visits today)