За овој газда зборува целиот Балкан – му подари Ауди А8 на својот најдобар работник!

Сопственикот на една компанија од Сараево му подари  „Ауди А8″ на својот најдобар работник, во знак на благодарност за целата работа што ја направил.

Постојат малку зборови со кој може да се опише овој чин на шефот кон вработениот кој го воодушеви целиот регион, а најмногу Емрах, кој очигледно не го очекувал тоа.

ADVERTISEMENT

Bromotion d.o.o poklon za uporan rad i pravog prijatelja

Posted by Semir Kozic on Понеделник, 08 април 2019

 

„Една компанија преживува само со добар тим! Работникот кој соработува со мене  и ги пренесува моите идеи во реализација го заслужува овој подарок. Овој подарок е од срце, бидејќи јас сум задолжен да ги доведам инвеститорите во Босна и Херцеговина да го пренесат моето знаење на мојот народ. Понекогаш постојат добри и лоши денови, но добри работници кои веруваат во себе се добивка која не може да се плати со пари. Овој ‘Ауди’ е подарок за мојот колега Емрх, да му покажеме дека е дел од нас и дека има иднина во оваа земја, дека заедно сите можеме да започнеме и да се свртиме“ – изјави Семир Козиќ, сопственикот на фирмата со седиште во Сараево, во интервјуто за „Црна хроника”.

„За мене ова денес беше голем шок, од кој се уште се опоравувам. Не очекував од него да ми го подари автомобилот за кој разговаравме за време на состаноците, паузите за кафе и паузите. Овој дар оди подалеку од материјалната вредност што ја има, бидејќи тоа е нешто за кое едноставно ‘благодарност’ не е доволно – рече Емрах.

Тој додаде дека е повеќе горд на неговата компанија отколку на самиот себе, бидејќи неговиот успех е пораст на тимот.

„Ние сме релативно млада компанија, која ја започна мојот пријател пред се, а потоа и шеф, Семир, со надеж дека младите не ја напуштаат нашата земја и докажувајќи дека успехот е можен. Јас бев првиот што му се приклучи на Семир за оваа идеја, и докажавме дека сме во право, дека сме достојни и дека можеме да дојдеме до успех “, изјави Емрах.

Facebook Comments
(Visited 4.909 times, 1 visits today)