ЗА ДА БИДЕТЕ УСПЕШНИ И СМИРЕНИ: Секој ден кажувајте си го ова!

Луѓето се многу посреќни кога мислат дека секој нов ден е нова прилика или кога не гледаат одредена ситуација како проблем, туку како предизвик.

Напорот, работа на себе се клучни за уживање и релаксирање во секој нов ден без стрес, нервоза и лошо расположение.

Инструкторот за јога Џо Бет Ричардс верува дека секој може да ја искористи оваа древна ментална и физичка дисциплина и дека резултатите дефинитивно нема да бидат отсутни, бидејќи релаксацијата, самостојниот развој и техники на дишење се предуслови за намалување на стресот секојдневно го опкружува.

ADVERTISEMENT

Ова се пет клучни афирмации кои треба да ги почитувате:

  1. “Денес сум тука со причина”.

Денот минува низ тебе во здодевност, гнев, плачење, стрес. Значи, наместо да го мешате новите предизвици или да го гледате денот како и секој друг, уште еден по ред, зошто да не го доживеете на посебен начин, како брилијантен и неповторлив?

  1. “Јас сум подготвен за сè што ме чека денес”.

Не сите денови се најдобри, нема да бидат, но треба да верувате дека сте најдобри и дека имате сета сила и мотивација што треба да се справи храбро и зрело со проблеми.

  1. “Денес ќе бидам благодарен”.

Уживањето, среќата и внатрешната благосостојба не се базира на идејата да имате се што може да купите за пари, туку да научите да бидете благодарни. Ако ги цениш драгите луѓе, убавите моменти и живот, ќе имаш помали очекувања, а со тоа и помалку стрес и разочарување.

  1. “Секој нов ден, свесен сум колку вредам.”

Не е важно што се случило вчера, но како се однесуваш и размислуваш денес. Ако не дозволите сенките од минатото да ве отстрануваат и да научите повторно за своите грешки и не ги доживувате трагично, ќе имате многу повисоко ниво на самодоверба и перспективна слика за себе.

  1. “Денес е мојот ден”.

И покрај многуте обврски и планови што ги имате, вие сте само суштината на секој нов ден, и оваа привилегија е нешто што е заборавено. Писма не треба да започнат со: “Морам да го правам тоа …”, но со: “Сакам да го сторам тоа …”.

Инспирација и мотивација се главните двигатели на среќата и успехот. Не заборавајте да го погледнете секој ден, шанса или момент!

Facebook Comments
(Visited 609 times, 1 visits today)