Жените сакаат да го слушнат овој комплимент

Имено, жените повеќе сакаат слушаат дека изгледаат помлади отколку дека нивните нови фармерки им стојат совршено!

Една нова британска анкета покажа дека дури 60 отсто од анкетираните жени сакаат да слушнат дека изгледаат млади и ова е комплимент кој најмногу придонесува за нивната самодоверба.

Истражувањето исто така покажа дека 41 отсто од испитаниците навистина сакаат да бидат помлади, додека 62 отсто од нив активно работат на забавување на процесот на стареење, користејќи различни природни и козметички производи.

ADVERTISEMENT

Истото истражување покажало дека жените со 39,5 години најмногу го искусуваат стресот поради стареењето, бидејќи тие се плашат од 40-тиот роденден. Најсигурни во поглед на нивниот изглед се жените кои достигнале 55 години, пишува Stil.

Facebook Comments
(Visited 173 times, 1 visits today)