Жените проценија кои мажи се најидеални за брак – проверете дали сте меѓу нив!

Жените го кажаа своето мислење!

ADVERTISEMENT

Експертите се обидоа да одговорат на прашањето за тоа кои особини треба да ги има мажот за една девојка да го оцени како сериозен кандидат за брак.

ADVERTISEMENT

Според истражувањата претставничките на понежниот пол ги привлекуваат мажи на кои семејството им е поважно од работата и кариерата – пишува за „Бизнис Инасјдер“ едно истражување на белгиските научници.

Истражувањето го спроведоа студентки, кои одговорија на прашањето што сакаат во животот и какви очекувања според нив мора да ги исполни нивниот иден партнер.

ADVERTISEMENT

Научниците дошле до заклучок дека идеалниот маж за брак мора да биде повеќе ориентиран кон семејството, а помалку кон сопствената кариера, бидејќи тоа е најдобра индикација дека тој ќе биде добар сопруг и татко.

Facebook Comments
(Visited 2 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT


loading...