Жена која е родена во овој хороскопски знак е сон на секој маж

Предадена, снаодлива, дискретно духовита, вредна, практична, разумна, скромна, срамежлива, прецизна – токму таква е жената Девица.

Нејзината животна мисија е да биде херој и да ги „легне“ другите луѓе со „нозе“ односно со познавање и интелект.

Секогаш систематски се приближува и ги сака планираните рутини. Таа сака да го помине своето слободно време во долги прошетки во природата или да работи во градината.

Деталите се важни за неа во љубов, па таа очекува нејзиниот избраник да и подари како цвеќиња, миризливи свеќи и предигра во спалната соба. Скромна и конзервативна во многу области од животот, Девицата не е склона кон големо експериментирање во кревет (иако оваа опција не треба да биде целосно исклучена) и сака партнерот да преземе иницијатива.

Најдобро се согласува со Шкорпија, Близнаци, Рак, Бик и Јарец. Сигурна и секогаш корисна, пријателите и партнерите на Девицата знаат многу добро дека таа ќе биде таму за секој нивен важен настан во животот.

Facebook Comments
(Visited 1.589 times, 1 visits today)