Еротската сцена од југословенскиот филм која беше снимена пред 30 години – „Кога би можела, повторно би ја одглумила…“

Во една пекара младич и приоѓа на својата колешка и ја зграпчува за гради .Сето тоа низ прозорецот го гледа легендарниот актер Бата Стојковиќ, кој во еден момент вели: „Меси, меси, нема да ти наштети … ”

Точно 34 години поминаа од премиерата на филмот “Варљиво лето ’68.”, кој беше снимен во 1984 година под раководство на Горан Паскаљевиќ според сценариото на Гордан Михиќ. Но, оваа еротска сцена остана хит на југословенската кинематографија, во кој играа младиот актер Славко Штимац и актерката Драгана Варагиќ.

ADVERTISEMENT

Поради оваа сцена актерката стана секс симбол на тоа време, а на улица често и се случиваше да ја довикуваат по името на улогата – Јагодинка.

За српските медиуми, Драгана Варагиќ изјави: „Јас не сум експерт за еротика, ниту следев сè што е снимено, туку ја играв таа улога како што ја замислив. Песната која си ја пеам сама ја избрав, а младиот пекар ми е драг.  Оваа сцена дојде како освежување од многуте трагични ликови кои ги глумев во театар.“ Погледнете ја легендарната сцена:

Facebook Comments
(Visited 2.969 times, 1 visits today)