ЕМОТИВНО ВИДЕО: Мајка повторно го слушна чукањето на срцето на нејзиниот покоен син

Брук Ејтон е мајка на двегодишниот Казимир Каша Ландерс кој го напушти овој свет во 2018 година, откако се удави во базен и помина шест дена на респиратор.

Кога нејзиниот син за жал ја загуби битката со животот, Брук реши да ги донира неговите органи за да помогне на неколку деца. Едно од овие деца беше Лола Бонд , на која и беше дијагностициран смртоносен срцев мани, само неколку дена по раѓањето, и кој сега живее благодарение на срцето на малиот Кеш. Срцето на Кеш продолжи да живее преку ова 18-месечно девојче кое неодамна претрпело трансплантација на срце, а Брук сега имаше можнош преку неа, за прв пат да го слушне срцето на Кеш.

„Веднаш штом влегов во болничката соба каде што беше Лола, моите емоции ме обземаа., Секое чукање на срцето беше јасно. И таа ме воодушеви – рече Брук, која исто така рече дека има неверојатна врска со девојчето, без оглед на трагичните околности што ги собраа.

ADVERTISEMENT

Tearful reunion for heart transplant families

"He's still with us, even though he's gone."After her 2-year-old son Cash passed away tragically last year, Brooke Eaton chose to donate his organs. Her decision saved baby Lola, who was waiting for a heart transplant at our hospital.Today, the two families met for the first time. ❤️❤️

Posted by University of Minnesota Masonic Children's Hospital on Среда, 31 јули 2019

Facebook Comments
(Visited 319 times, 1 visits today)
Loading...