Елегантна, женствена и секси – боја на кармин што ќе биде хит во 2020

Оваа боја на кармин треба да ја имаме меѓу нашите шминки

Фото: Инстаграм

Она што во претходните неколку сезони беше карминот во боја на кожа, оваа година ќе биде црвениот кармин

Според порталот Ин стајл (In Style), оваа година апсолутен хит ќе биде карминот во класичната црвена боја.

Црвената боја во различни нијанси им стои убаво на сите жени. Во прашање се нијанси кои ја нагласуваат целокупната шминка и допринесува за ефективен изглед.

Фото: Инстаграм

Магијата на црвената боја е во тоа што со овој карми вашето лице ќе изгледа свежо и одморено, а посебно ќе се истакне насмевката на вашето лице и на совршен начин ќе ги нагласи сите останати делови од шминката.

Фото: Инстаграм

Познатите стилисти советуваат да изберете црвен кармин со постудени под-тонови, бидејќи топлите тонови предизвикуваат спротивен ефект од она што го очекувате.

Фото: Инстаграм
Фото: Инстаграм
Фото: Инстаграм
(Visited 94 times, 1 visits today)