Дупките на улиците ги претвара во мали уметнички дела

Џим Бачор е 52-годишен Американец кој ги украсува уништени патишта со свои мозаици, пополнувајќи ги дупките со мали уметнички дела.

Тој тргна од своето маало, а денес неговите мозаици можат да се пронајдат низ цел свет, од Њујорк до Хелсинки и вкупно има направено 79 инсталации.

Условите се дупката да не биде во центарот на градот, да биде широка најмногу 60 сантиметри и патот на којшто се поставува мозаикот да биде во релативно добра состојба.

ADVERTISEMENT

Facebook Comments
(Visited 10 times, 1 visits today)