Домаќинка го исчистила мијалникот со популарното средство за чистење: Веднаш испукало стаклото

Горда домаќинка беше запрепастена откако доживеа непријатност чистејќи го својот мијалник со популарното средство за читење со цел „да сјае“.

Мајката рече дека чистела со популарното средство кое го има и кај нас, а доста се пишува за него на социјалните мрежи, The Pink Stuff, производ за чистење кое се здоби со вртоглава популарност во изминатите две години, а наменето е за чистење на бањата.

Жената го исчистила белиот стаклен дел од својот мијалник, а потоа средството го измила со топла водат. Откако го сторила тоа, стаклото почнало да испукува и да се крши.

„Беше толку страшно да се вгледа“, признала мајката. „Мислев дека е земјотрес или нешто слично. Затоа што стаклото пукаше неколку минути“.

ФОТО: Принтскрин

Сепак, портпаролот на The Pink Stuff изјавил дека во пастата нема ништо што би можело да предизвика кршење на стакло.

Мајката истакнала дека е сигурна дека пукањето на стаклото го предизвикала пастата, бидејќи не користела ништо друго шо би преизвикало испукување.

Таа додала и дека и претходно го користела The Pink Stuff за чистење на мијалникот и дека немала проблем.

ФОТО: Принтскрин

Откако излегла о бањата со своето дете видела дека стаклото почнало да пука.

После неа се огласија и други корисници кои кажаа дека и тие имале слично искуство.

По користење на пастата на многумина им испукале стаклата од рерните, а една домаќинка напиша дека пастата ја отстранила црната боја од нејзиниот мијалник.

ФОТО: Принтскрин

Некои па ја критикуваа домаќинката дека не требала да користи топла вода.

„Pink Stuff е благ абразив со огромна моќ на чистење, но не е инвазивен. Едноставно, нема ништо во пастата што може да предизвика пукање на стаклото“, изјавил портпаролот.

И повеќето луѓе кои ја користат популарната паста се согласија дека проблемот мора да бил мијалникот.

Што мислите вие?

ФОТО: Принтскрин

ФОТО: Принтскрин

ФОТО: Принтскрин

ФОТО: Принтскрин

 

[tptn_list]