Долго време се мачеше со враснати нокти додека не го пронајде овој едонставен стар лек – погледнете што и помогна!

ADVERTISEMENT

Неопходно е нозете да ви бидат суви, бидејќи во влажни услови, габите се развиваат многу побрзо и полесно

Многу луѓе имаат проблеми со враснати нокти, од кои долго време не можат да се решат. Ние сме тука за да ви помогнеме да го решите овој проблем на најдобар можен начин.

ADVERTISEMENT

Треба да имате на ум дека нозете треба секогаш ви бидат суви и добро негувани. Најверојатно се прашувате зошто е неопходно, бидејќи сигурни сте дека нозете секогаш ви се суви.

Треба да ги задржите нозете суви, бидејќи во влажни услови многу брзо и лесно се развиваат габи.

Еве како ќе ги задржите вашите нозе суви

Мора да водите сметка за обувките што секојдневно ги носите, а најдобро е ако се направени од природни материјали (на оние од ПВЦ заборавете), бидејќи на овој начин ќе бидете во можност вашата кожа полесно да дише.

ADVERTISEMENT

Потрудете се да НЕ носите истите чевли секој ден (ако е тоа можно) или барем секојдневно проветрувајте ги и чистете ги редовно. По туширањето потребно е добро да ги исушите нозете и што е најважно, да ги исечете своите нокти правилно. До враснување најчесто доаѓа поради неправилно сечење на ноктите, затоа внимавајте кога го правите тоа.

Рецепт за нега

Во едно мало шишенце ставете 5 лажички сода бикарбона и измешајте со малку гел за туширање, потоа додадете неколку капки етерично масло и со оваа смеа секојдневно мачкајте ги прстите и петиците ако ви се испукани.

Facebook Comments
(Visited 15 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT