Децата за 100-от ден поминат во градинка се маскираат како старци – нивните фотографии се хит на социјалните мрежи

Сигрно сте слушнале дека 100-тиот ден во градинка или училиште во некои земји е важен настан.

Во последните десет години оваа навика стана сè попопуларна, а родителите, наставниците, воспитувачите и децата се повеќе го порславуваат со нови идеи.

ADVERTISEMENT

Така, за овој ден се организираат вистински прослави за кои децата се облечени во стогодишници.

Едно шестгодишно дете толку реално го преувеличувал изгледот на една стара жена што многу ја споредиле со актерката од серијата „Дадилка”.

„Пријателите и наставниците беа воодушевени. Тој ден беше во центарот на вниманието. Пријателите гледаа како да се на изложба”, откри еден татко.

Целиот изглед на девојчето за оваа пригода е внимателно дизајниран. Таа носеше брилијантен накит и очила, и таа ја прилагоди шминката и фризурата да биде достојна за една стара жена.

View this post on Instagram

#100dayschool #iltexas

A post shared by Alyssa Maisano (@adventuresbyalyssa) on

Се разбира, таа се обидуваше да го имитира гласот на постарите, кои сите што имаа можност да го видат, го доживееја уште поентузијастички.

Овие шестгодишни деца се само некои од многуте деца кои се појавија во градинката на „100-тиот ден во градинка’.

Целата идеја е да ги потсетат децата дека стотиот ден е голема работа. Тие зборуваат за она што досега го научиле и што ги чека. Исто така, децата учат како да бројат до сто, а потоа имаат добра забава.

Facebook Comments
(Visited 1.022 times, 1 visits today)