Девојка се грижела за стариот бездомник, а кога дознала за неговиот талент му го променила животот – погледнете како тој изгледа сега

Раимундо Аруда Собирино е Бразилец кој живее во Сао Паоло повеќе од 35 години. Без оглед на тешките услови за живеење, тој никогаш не престана да работи на неговото омилени хоби – пишување песни.

Стариот бездомник секој ден седеше на истото место и ги запишувал своите стихови.

ADVERTISEMENT

Минувачите не го забележуваа премногу, зашто за нив беше само еден валкан и парталав бездомник, но не и за Шел Монтеиро.

Имено, уште во 2011 година оваа млада госпоѓа забележа дека во прашање е посебен и талентиран господин чиј живот, за жал, тргнал во погрешна насока. Таа секој ден доаѓала да го поздрави, да го бакне и да му каже неколку убави зборови. Таа забележала дека постојано пишувала нешто, па затоа тој еден ден и ги покажувал своите песни и открила дека од секогаш неговиот сон бил да објави збирка песни. Шел откако ги прочитала песните беше фасциниран од неговата работа и одлучи да му помогне. Направи страница на Фејсбук за него и наскоро тоа му го промени својот живот.

Луѓето дознаа за неговата приказна и конечно почнаа да го забележуваат. Му носеа подароци, дојдоа да го пречекаат, го фалеа неговиот талент … Откако го виде на Фејсбук, го контактирал и неговиот брат кого не видел со децении и го замолил да дојде да живее со него.

На Рајмунд по ова животот целосно му се променил. Поетот сега веќе не е бездомник, го средил својот изглед и активно работи на објавување на своите книги.

Facebook Comments
(Visited 24.987 times, 1 visits today)