Далеку е Скопје од ангелските волшепства во Лондон: Ова е најубаво украсената улица за Божиќ

Ангелски волшепства ги „заслепуваат“ минувачите на улицата „Regent“ во Лондон.

Оваа улица е позната по спектакуларните ангелски фигури кои секоја година го будат празничниот дух во британската метропола.

ADVERTISEMENT

Скулптурните дела се инспирирани од декорациите кои биле поставени токму тука во 1954 година, кога била првата украсена улица во историјата на Лондон.

Секое од шеснаесетте дела е маестрална, тридимензионална скулптура, направена во Лондон со најсовремена техника.

Facebook Comments
(Visited 5 times, 1 visits today)