Грозно видео – На бебенце старо 12 недели му ја залепиле цуцлата со селотејп

Здравствените работници велат дека никој од нив не е одговорен за состојбата во која една мајка го најде своето дете.

На Интернет се појави снимка од детска болница во рускиот Назару а многумина се револтирани од односот на медицинскиот персонал кон децата. Како што објасни самата мајка, кој го објави видеото, бебето беше премногу рано родено и беше задржано во болница, а таа пуштена дома.

ADVERTISEMENT

Според нејзината изјава, откако се вратила, таа била пречекана од сцена која воопшто не ја очекувала.

Од снимките е јасно дека детето е видливо вознемирено и, очигледно, и покрај проблемите со белите дробови, беше оставено во студена соба, без да биде вклучено греењето и со цуцла залепена преку устата.

 

Видеото брзо подигна прашина, а многумина оставија огорчени и бесни коментари. Но, од болницата негираат дека сето ова го направил некој од нивните вработени. Полицијата започна истрага, а весникот Московски Комсомолец пишува дека, наводно, на крајот неговата мајка признала дека го сторила тоа, иако полицијата не го потврдила тоа.

Facebook Comments
(Visited 11 times, 1 visits today)