Го прашаа сопругот дали му е здодевно со неговата жена по 10 години брак – еве што одговори!

Теологот Џон Пајпер рече: “Верувам дека повеќето двојки кои се венчаат на возраст од 50 или 60 години се заљубуваат едни со други и се препуштаат еден на друг. Ова го велам без никаква намера да бидам духовит.

Според мое мислење, е речиси лудо да се мисли дека луѓето се “вљубени” подеднакво низ сите години на бракот, на начинот на кој тоа беше на почетокот на врската. Тоа е навистина лудо. ”

На сличен начин, блогерот DadMum одлучи да ја покаже реалноста на бракот откако го праша дали бил несреќен поради “монотонијата на секојдневниот живот” откако се оженил пред 10 години со неговата сопруга.

ADVERTISEMENT

Неговите мудри зборови за “растат заедно и наоѓаат нови причини за постојано да се вљубуваат во друг” остана во умот на многу двојки низ целиот свет. Тој го напиша следново:

“Ние сме заедно речиси десет години.

Вчера, добив порака со која ме прашуваше дали бев несреќен со монотонијата на животот во долгорочна врска. Ме прашаа дали мојата сопруга стана здодевна со текот на времето и дали се приспособив на тоа или сè уште очекувам повеќе од неа. Знаеш … да бидеш повозбудливо и забавно …

Па, ова е нешто …

По десет години, многу денови изгледаат слични. Тие лесно се губат во недели, месеци и години. Но, тоа не значи дека се монотони. Тоа само значи дека имаме многу работи што ни се случуваат,  кои не биле порано.

Таа не е истата 18-годишна жена што ме запозна на забавата. Но, тоа не ја прави досадна. Тоа само значи дека сега имаме обврски и одговорности кои се малку повеќе.

И да, сега е малку повеќе горчливо и уморно . Но, тоа не значи дека таа веќе не е забавна девојка со која бев претходно. Тоа само значи дека има многу работи што се случуваат во нашиот живот кои можат да бидат под стрес.

Не можете да очекувате дека работите во врска никогаш не се менуваат. Затоа што тоа секогаш се случува. Со текот на времето, врската престанува да биде бајка и се претвора во живот. Ако таа е под стрес, обидете се да ја ослободите од обврските што ги има.

Ако таа е уморна, дадете и време да се одмори. Ако е нервозна, кажи ѝ дека одлично прави она што го прави, и ако е неизвесна, кажи ја дека ја сакаш повеќе од кога било досега.

 

Facebook Comments
(Visited 1.529 times, 1 visits today)