Германски овчар цел живот бил во кафез – погледнете ја неговата неверојатна реакција кога прв пат ќе го види океанот

Секое куче бара активност, игра, уживање и дружење со луѓето и другите животни. Хершел е прекрасен германски овчар кој сопствениците целосно го запоставиле. Тој ги помина последните пет години на ланец.

Го спасија од синџирите и го одведоа во засолништето за кучиња каде што веднаш покажа колку разиграно и весело куче е, желно за внимание. Прекрасното куче беше брзо сместен во нов, дом, но новите сопственици не можеа да се справат со неговата енергија.

ADVERTISEMENT

Тој беше толку среќен и активен и неговата возбуда изгледаше како агресија. Тој беше среќен што конечно беше спасен и однесен во друго семејство.

Тој беше предаден на Фондацијата Мајклсон, и благодарение на Роки Канаки и неговата кампања „Dogs Day Out”, Хершел имаше неверојатна авантура на која ќе се сеќава долго време. Роки и другите мислеа дека ова куче заслужува да има само свој ден и да тргне по авантура.

Авантурата започна на планината со снежна игра. Тоа беше одлична забава за него.

Хершел конечно беше слободен во неговите очи имаше посебен сјај. По планината слегоа на плажа, а веселиот вучјак не знаеше што да прави од среќа. Прво внимателно го гледаше и мирисаше песокот на кој одеше, и кога ја стави својата шепа во морето, веднаш почна да ги фаќа бранови.

На враќање, очите на оваа куче беа полни со љубов и среќа, а целиот тим беше воодушевен од него. Игра, внимание и љубов се се што му треба и тој конечно најде прекрасно семејство кое е подготвено да му го даде сето тоа.

Facebook Comments
(Visited 2.136 times, 1 visits today)