Во САД беше толку студено што и јајцето веднаш смрзнуваше (видео)

Еден музичар од Минесота сними видео со кое сакаше да илустрира колку е студено во таа федерална држава.

ADVERTISEMENT

На температура од -32 степени, тој скрши јајце кое во истиот моментсе замрзна.

ADVERTISEMENT

Минатата недела централните делови на САД ги парализираа поларен студ , а температурите паднаа на минус 48 Целзиусови степени, поради временските услови, повеќе од 20 лица загинаа.

Поминаа повеќе од 20 години, кога се случи ваков поларен бран во ова подрачје од САД. Тогаш беа снимени над 30 записи за ниски температури, а најниската евидентирана беше Cotton City, Минесота, каде што беше -48 степени.

Facebook Comments
(Visited 61 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT