Волшебна глетка – камери кои во живо пренесуваат како е во Венеција. Погледнете, водата бистра, на улиците нема никој!

Пандемија на вирусот корона и помогна Венеција да „одмори“ и повторно да заблеска во полн сјај.

Каналите во овој прекрасен град во Италија речиси никогаш не биле почисти, а новите фотографии сведочат за тоа.

Во тек е дезинфекција на улиците и плоштадите, а гондолиерите чекаат животот да се врати во нормала за повторно да испловат и да ги возат туристите кои дошле да уживаат во нивниот град.

Погледнете како изгледа бисерот на Италија денес во видеото.

Инаку, според најновите податоци во Италија, една од најтешко погодените земји во пандемијата од корона вирусот, во неделата се забележува најмал број на смртни случаи на коронарен вирус на ден од 19 март.

(Visited 14 times, 1 visits today)