Влакнестите нозе на Савета го шокираа целиот свет – најсмешните и најбизарните албуми од времето на Југославија

ADVERTISEMENT

Иако фотографиите на некои од овие плочи ја прикажуваат модата на тоа време, другите се толку апсурдни, бизарни, па ако сакате и „фантастични“, што заслужуваат да бидат запаметени засекогаш.

Она што е заедничко за сите овие плочи е нивниот фантастичен дизајн, бизарната положба на телата, неизбричени делови …

ADVERTISEMENT

И не, тука НЕ станува збор за пародија!

Иако некои од овие музичари се големи ѕвезди, тоа секако дека нема да го заклучите според омотите од нивните албуми од 70-тите и 80-тите години на минатиот век.

Еве некои од најшокантните:

ADVERTISEMENT

Стевлата Миљуш 

Kориците на албумите во поранешната Југославија толку се апсурдни што се вирални

Шабан Бајрамовиќ

Џим Пост I Love My Life

Савета Јовановиќ

Митар Мириќ

Љуба Аличиќ

Мили Џексон

Facebook Comments
(Visited 8 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT