Вистински херој: Го скрши прозорецот за да спаси куче заклучено во вжештен автомобил

Познато ни е колку летото може да биде неподносливо топло. Иако имате минимална облека, сеуште се потите.

Сега обидете се да замислите како им е  кучињата кои на себе имаат крзно. Замислете дека сте оставени во кола, со затворени прозорци и нема клима да ве олади. Тоа е токму она што се случи со кученцето од Вилтшир.

Кога луѓето што живеат во близина го видоа затворено, тие веднаш ја повикаа полицијата. Тие реагираа брзо, а еден полицаец одлучи да го скрши прозорецот од автомобилот за да го извлече од тој пекол. Сопственикот се извини и донираше пари на здружението на животните. Се надеваме дека овој пат ја научил лекција.

ADVERTISEMENT

Facebook Comments
(Visited 64 times, 1 visits today)
Loading...