Ако ја игнорираш, само ќе ја научиш како да живее без тебе

Постои мит за т.н. „Чинот на некомпетентност” – кој тврди дека за лицето кое изгледа далечно и незаинтересирано, ние повеќе сме опседнати со него.

Многу мажи се уште лажно веруваат дека однесувањето на кое тие покажуваат дека не се грижат за жената може да ги добијат резултатите што ги сакаат.

ADVERTISEMENT

Тие веруваат дека ако ја игнорираат, ќе ја натераат да трча по нив. Некои луѓе дури мислат дека ако ја третираат жената лошо, ќе добијат уште поголема љубов и внимание.

Па, многу луѓе го забораваат фактот дека овие манипулативни техники можат да работат само на неискусни девојки, а никогаш на вистинските жени!

Вистинската жена знае што сака. Таа е исполнета жена која нема време да игра. Ако сте спремни да бидете вистински со неа, љубете ја и третирајте ја на вистински начин, а таа ќе го стори истото за вас.

Од друга страна, ако забележите дека не сте искрени, играте игри и не сте сериозни во врска со тоа – таа ќе ве остави.

Бидејќи знае дека кога навистина сакаш некого, не можеш само да го игнорираш тоа лице. Кога некој сака некого, не можеш да ја вратиш својата љубов и чувства, бидејќи е толку контрапродуктивно.

Правата жена сака да биде сакана, ценета. Таа сака да бидете сигурни дека секогаш ќе се вратите кај неа и секогаш ќе можете да сметате на вас. Ако не ѝ дадеш она што ѝ треба, таа ќе те остави. Лесно.

Исто така, многу луѓе мислат дека е подобро да не ги откриваат своите вистински чувства кон својот партнер. Тие забораваат дека основата на секој успешен однос е искреност. И вистинските жени повеќе ја ценат чесноста. Тие знаат дека никогаш не можам да имам вистинска интимност со нечесен партнер.

Значи, ако сакате да ја имате вистинската жена до вас, исклучете го вашиот мобилен телефон кога сте со неа и фокусирајте се само на неа. Бидете внимателни. Секогаш третирајте ја со почит.

Facebook Comments
(Visited 5.435 times, 1 visits today)