Ако донела погрешна одлука, храбро ја превзема одговорноста – жената родена под овој знак е темпераментна и друштвена

Жената родена под овој знак е темпераментна и друштвена. Не поминува низ животот со затворени очи и за све се интересира.

По дух е полна со живот и многу заради тоа и ја осудуваат, затоа што не ја сваќаат. Поради својата динамичност се истакнува како добар раководилец. Своите одлуки ги донесува одлучно и брзо. Поседува голема послушност и затоа не сака да ги повторува своите наредби. Ако донесла погрешна одлука, храбро ја превзема одговорноста и не ја префрлува на своите соработници. Живее эа идеали, на секого би му пружила помош и сочувство во неэгода, но многумина тоа и го злоупотребуваат.

Во лутина е нагла и многу пати губи контрола. Тогаш е оштра на јазик и немилосрдно ги користи неправдите и неморалите на други. Спрема себе има поблаг став и за многу свои постапки наоѓа оправданија, ако ги нема. Уверена е дека жените се поспособни од мажите.

ADVERTISEMENT

Ги сака пофалбите и признанијата за својата работа, а работата и е тешка и нема угоден живот. Ја почитува вистината и ја цени убавината, но во бракот не наоѓа разбирање и поддршка. Ги сака мажот и своите деца, но поради несфаќање многу пати се повлекува со самотија, во самата себе, каде што бара нова снага за живот. Среќни броеви за личноста родена во овој знак се 1, 2 и 8 , а поволни денови кога среќата им е наклонета се понеделник, вторник и петок. На овните им припаѓа црвената боја. Многу познати личности се родени во знакот на Овен.

Facebook Comments
(Visited 390 times, 1 visits today)